De geschiedenis van Arend Benthem in Meppel

 20 jaar Autobedrijf Arend Benthem in Meppel  

Hoe het begon;

Na vele jaren in loondienst gewerkt te hebben: Arend bij autobedrijf Pouw in Zwolle en later bij de, voormalig BMW dealer in Leeuwarden, als aftersales manager  en Geja bij verschillende huisartsen als doktersassistente ; konden ze hun afkomst niet langer verloochenen ;  Arend, als zoon uit een gezin met een autobedrijf in Noordwolde,  is met “de sleutel in zijn hand ”geboren en Geja komend uit Steenwijk;  waar haar ouders een rijwielzaak hadden wilden “samen iets voor onszelf”!  En dat dan zou een autobedrijf moeten worden.  Na wat speurwerk  van Hoogezand tot Zevenaar werd het uiteindelijk Meppel. Hier was het SEAT dealer schap vrij en bouwgrond ter beschikking op het bedrijvenpark Blankenstein. En dus terug in hun eigen regio! Het gezin Benthem met 2 dochters en een zoon verhuisden vanuit Friesland naar Meppel.

De vergunning  was er snel en er kon in oktober 1997 begonnen worden met de bouw door Hurks Systeembouw en aannemer Ter Stege uit Hoogeveen.  Eind november 1997 was het hoogste punt bereikt en op 20 maart 1998 was de opening van een nieuw, modern en goed geoutilleerd SEAT –dealerbedrijf.  Naast Arend ( verkoop en werkplaatsreceptie) en Geja (administratie) werden er 2 monteurs aangenomen; waarvan 1 vrouwelijke monteur. En was de verhouding man-vrouw dus fifty-fifty.  Toen nog een ondenkbaar beeld in de autowereld.  Maar het werkte!   Binnen een paar jaar was het bedrijf uitgegroeid tot 10 werknemers.  Er werd gelonkt naar uitbreiding…

Op 10 oktober  2001 werd, mede op aandringen van importeur Pon, een tweede vestiging geopend .  Aan de Aziëweg op bedrijvenpark Peelerpark kreeg Assen een nieuwe SEAT dealer.  En hoewel daar een bedrijfsleider aanwezig was, reed Arend zeer geregeld heen en weer tussen Meppel en Assen. Eigenlijk wilde hij op twee plaatsen tegelijk aanwezig zijn voor zijn klanten.  Maar hierin kwam in 2005 helaas (voorlopig) een einde toen hij op de IC van de universiteitskliniek in Luik belande na een ernstig raceongeval op het racecircuit van Spa.   Sinds 2002 reed Arend met veel plezier mee in de SEAT Cupra Cup op verschillende circuits in de Benelux.  

Het leek er niet mooi uit te zien voor de coureur uit Meppel; maar “eens een doorzetter altijd een doorzetter!”  Na bijna een jaar revalideren was hij er weer.  In deze moeilijke tijd waren ze dan ook heel blij met het hecht team om zich heen die alles perfect opvingen in de tijd dat Arend niet aanwezig was. Mede omdat  tevens in de zomer van 2005 het contract was getekend voor het dealerschap van KIA.  

2007  was een hectisch jaar waarin de vestiging van SEAT Assen werd overgedaan aan de Broekhuis Holding.  Dat ging voor Broekhuis goed samen met hun Skoda dealer schap en gaf het Arend in Meppel de ruimte om de hoog nodige uitbreiding te verrichten in Meppel.  Dus weer alles op één locatie!

Hoe het verder ging;

In het Paasweekend van 2008 was het dan ook groot feest bij Arend Benthem. “10 jaar Arend Benthem in Meppel” én de opening van hun vernieuwde autobedrijf.  Met een uitbreiding van meer dan 1000 m2, waarin beide merken SEAT en KIA hun eigen showroom hadden gekregen, met hun eigen identiteit  en een gemoderniseerde en uitgebreide  werkplaats . Meerder bruggen zodat ze naast de eigen monteurs altijd ruimte hebben voor meerdere (BBL) leerlingen. Want het opleiden van goede monteurs vond Arend belangrijk.

In de zomer van 2008 werd, na zijn opleiding aan de IVA in Driebergen, het (verkoop) team uitgebreid met zoon Bastiaan.  Hij is zgn. een vliegende keep bij Arend Benthem. En echt van alle markten thuis!  Ook hij heeft benzine in zijn bloed. Zijn grootste hobby is driften waarvan hij dan ook mooie foto’s in zijn kantoor heeft hangen.  Wat dat kantoor betreft ; vorig jaar heeft hij met zijn vader van kantoor geruild. En hij stuurt zijn vader geregeld naar huis :”Neem jij vanmiddag maar vrij !”   Opvolger ?  wie weet ? Zou mooi zijn !

In April 2011 werd door het faillissement van KIA Nederland het dealernetwerk opnieuw ingedeeld door KIA Europa en raakte Arend Benthem het dealer schap van KIA kwijt.  Maar gelijker tijd waren er gesprekken gaande met MAZDA Motors Nederland en werd Arend Benthem Meppel per 1 mei 2011 Mazda dealer van Meppel en omgeving.  Dus nu al meer ruim 7 jaar naar aller tevredenheid. Het SEAT dealer schap werd in 2014 omgezet naar SEAT erkend reparateur. 

In de voorgaande jaren werden er ook verschillende leuke evenementen georganiseerd, mede met andere ondernemers.  Van een 4x4 evenement in het zand van Havelte tot een Toys for Boys weekend in de showroom en “win een geheel verzorgd weekendje rijden met een MX-5.  Maar ook sponsering van verschillende sportverenigingen en stichtingen zoals “Wandelen voor water”     (opbrengst voor waterdammen in Kenia) ,  Arend Benthem Cup; georganiseerd door MTB vereniging Havelte , Stichting Mont Ventoux, City Swim Meppel en de laatste jaren het mooie evenement Mini Meppel.  En natuurlijk onze gezellige wintercheck dagen.

Hoe het nu is;

De belangrijkste troef van Arend Benthem Autoservice is volgens de eigenaren de felxibiliteit van het bedrijf. Op alle fronten denken ze met de klant mee en het bedrijf speelt voortdurend in op nieuwe  omstandigheden.  De showrooms zijn opvallend sfeervol ingericht en geeft de bezoeker een welkom gevoel. Een auto kopen is immers niet niks, daar dient men tijd voor te nemen. De mensen bij Arend Benthem schenken die tijd en aandacht overigens niet alleen aan klanten die een auto komt kopen maar ook aan iedereen die zijn auto laat repareren, onderhouden of  keuren. Het Arend Benthem team bestaat, met de recent toegevoegde junior verkoper uit 12 werknemers.

Klantvriendelijk vinden ze heel belangrijk ; zoals een grote tafel met een lekker kop koffie of thee met een lekker koekje en actuele tijdschriften en altijd een krantje van de dag. (wilt u liever tijdens het wachten even rustig werken? daarvoor hebben ze een fijne flexwerkplek ingericht.) En als ze tijd hebben een gezellig praatje…. met de Benthem mannen over auto’s maar met Geja liever over iets anders want ze heeft nog steeds weinig met auto’s J.  

 

 

                       `-

 

 

   

Bovag garantie

Mobiliteitsgarantie

Autopech? Met de AutoFirst mobiliteitsgarantie bent u altijd goed geholpen!

Lees meer
Bovag garantie

APK-Keuring nodig?

AutoFirst Arend Benthem is de topgarage voor uw APK! Goed en zonder verrassingen. Neem direct contact op!

Lees meer
Bovag garantie

WhatsApp!

Nu ook bereikbaar via WhatsApp op nummer 0522-243 333

Klik hier om een WhatsApp gesprek te starten!

Lees meer
Bovag garantie

Occasions

Bekijk hier onze occasions!

Lees meer